Garnglede

Garnglede
Denne korga er ikkje mi, men svært inspirerande

mandag 1. juni 2015

Litt til dei små

Etter tidkrevande prosjekt er det kjempekjekt å putle med noe smått.       I sommerstrikk-boka til KlompeLompe, er det avbilda eit pannebånd til jenter.   Finne ikkje oppskrifta på det i boka, men på Ravelry har eg lagra link til noko liknande   http://olgajazzy.com/cable-braided-necklace/
Vesla på 8 mnd.  måtte få seg eit slikt av mormor.  Har laga ei hempe bak med to knappar.  Da kan flettebåndet brukast litt lengre.  
Strikka i Merino Extra fine --  men, ville nok godt for litt tynnare babygarn neste gong.

Detta pannebåndet er det oppskrift på i KlompeLompen.   Det kalles for Josefine's pannebånd.  Eg har strikka i Merino Babyull frå "SvartaFåret"--  nesten 25 gram gjekk med til str. 3-9 mnd.   Blir garantert strikka fleire av desse.  Kjekke gåver for små og store frøkner??

Sixpence'n "Mandius" er hekla i rest frå sommerjakka mi.   Denne lua er tiltenkt Ian på snart 2 år.   Trur han vil kle fargen godt!! 

Bomull/Lin-garn også anbefalt i oppskrifta.

4 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. Det vert fine små "sommerhovud" hos dåke når bestemor lagar så fine panneband og huer til dei små. Du er kreativ som alltid!

    SvarSlett
  3. Synes flettebåndet ser flott ut med litt tykkelse i garnet. Det er så smalt at det gjorde seg at det bygde litt i høyden.
    Tro om jeg kan få låne KlompeLompe-boka. Var så festlige pannebånd!
    Ian kler den fargen. Stilig sixpence -han kler nok fasongen også :D

    SvarSlett